Меню

Имотният пазар е във възход - връща се към нормалните си нива

Пазарът на недвижими имоти в България е във възход. Може би темповете са дори по-бързи от очакваното според едни анализатори. Според други има опасност от балон. Според нас те са нормални. Просто преживяхме една криза и се върнахме към нормалните нива и по отношение на цените, и по отношение на броя сделки. Това каза Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

Имаме повод за оптимизъм, каза Стойчева. "По-ниски цени няма да има. Може би няма да има и толкова високи цени, колкото някои продавачи очакват. Така че, ако човек има нужда от имот, това е моментът".

Трудно е да се съчетаят интересите на продавачите и на купувачите и тук е ролята на консултанта, за да убедят продавачите, че едва ли ще могат да постигнат невероятно високите цени, за които мечтаят, поясни гостенката. "От друга страна той трябва да убеди продавачите, че в момента все пак има имоти на пазара, но има опасност имотите за продажба да се изчерпят".

"Разбира се новото строителство много ще помогне и хората, които искат да си закупят ново строителство, трябва да изчакат, защото чувствителен ръст на разрешителните имаше едва миналата година и се очаква вече да излязат в по-голямо количество нови имоти".

По www.bloombergtv.bg