Меню

ТОП 10 на най-имотните депутати

Трима депутати от 44-то Народното събрание притежават по над 100 недвижими имоти, сочи справка в публикуваните от Сметната палата декларации за имотното и финансово състояние на депутатите за 2016 г.

1. Александър Сабанов

Той е бизнесмен и влезе в парламента от листата на „Обединените патриоти” от Силистра. Освен по един апартамент в Силистра и София, народният представител притежава 7 къщи в и около Силистра и 129 ниви в областта. Най-голямата се намила в с. М. Ценович – 107 декара и е наследство. Почти всички ниви са в област Силистра.

2. Руслан Тошев

Доктор Тошев, който е специалист по очни болести, е народен представител от ГЕРБ – Варна. Притежава апартаменти в София и Варна, както и парцели и гаражи в Морската ни столица. Подобно на Сабанов и Тошев притежава ниви. Повечето от 86-те подобни имота са в област Добрич. Общият брой недвижимости на негово име са 113 броя.

3. Тодор Байчев

Депутатът от БСП притежава половината от два апартамента в Бургас, както и по един брой ателие и магазин и 1/6 складово помещение в морския град. Собственик е на 119 ниви, като повечето са в Карнобат и Средец.

4. Иван Иванов

Освен 63-ти ниви, повечето от които се намират във Велки Преслав, депутатът от БСП е собственик и на жилище от 85 кв.м на стойност 130 000 лв. в София и на още три такива във Варна. Единият от апартаментите се намира в курорта „Чайка” е на стойност 270 491 лв. Иванов притежава и четири къщи във Велики Преслав.

5. Ася Пеева

Народната представителка от ГЕРБ разполага с два апартамента в Поморие, които са й дарение и още 5/6 от подобен имот в същия град на стойност 9900 лв. Тя е собственик и на складови помещения и парцели в същия град. Повечето са дарения и получени в наследство. 12 е броят на нивите и лозята, с които разполага депутатката. Повечето са в село Гълъбец.

6. Бюрхан Абазов

Депутатът от ДПС разполага с части от 5 апартамента в София, Варна и Русе и с 3 гаража. Собственик е на 17 ниви, като повечето са в село Смирненски, област Русе. Останалите са в общините Кула, Ветово и Брегово.

7. Валентина Найденова

Трите апартамента, с които разполага депутатката от БСП, се намират в Троян. Тя е пълен и частичен собственик на шест къщи. Част от тях се намират в Троян, а други в село Белиш и Добродан. Разполага също така с ниви, ливади и трайни насаждения, чийто общ брой е 5.

8. Вежди Рашидов

Депутатът от ГЕРБ е собственик или съсобственик на 20 имота. Разполага с два апартамента, части от 3 парцела и складово помещение в София. Също така е съсобственик на две къщи. Собственик е на 9 ниви. Повечето се намират в Кърджали. Има и по една в Хасково, Брезник и Свиленград.

9. Борис Кърчев

Депутатът от ГЕРБ има общо 18 имота. Освен два апартамента в Стара Загора на обща стойност малко над 155 000 лв., разполага и с такъв във Виена. Цената му е 674 751 лв. Собственик е на 6 ниви в област Стара Загора. Най-голямата е с площ 170 декара.

10. Емилия Веселинова Станева-Милкова

Народната представителка от ГЕРБ е съсобственик на 8 апартамента – 2 във Варна, 1 в София и 5 в Добрич. В наследство има две къщи с дворове в с. Александрия. Разполага с две ниви, които са също наследствени.

По факти.бг