Меню

Пазарите на бизнес имоти се доближават до пиковите си нива

Световните пазари на бизнес имоти се доближават до пиковите си нива десет години след финансовата криза, съобщава Financial Times.

Сред причините за това са постепенното преустановяване на количествените облекчения на запад и затягането на регулациите на изток.

2017 г. беше изключително успешна както от гледна точка на изтъргуваните обеми, така и на постигнатите цени и агентите по недвижими имоти очакват леко забавяне през 2018 г., тъй като е трудно да се запази подобна активност.

Мениджърите на глобалните фондове за имоти също не се опасяват от внезапен обрат през 2018 г. заради доброто състояние на икономиката в повечето части на света. Те обаче са съгласни, че няма възможност за повишаване на цените в някои от най-популярните градове в Азия, САЩ и Европа.

Глобалните обеми на трансакциите през четвъртото тримесечие на 2017 г. достигат 228 млрд. долара, което е с 10% повече в сравнение със същия период на предходната година. Обемите за цялата година се повишават с 6% до 698 млрд. долара, сочат данни на консултантската компания JLL.

По еxpert.bg