Меню

Какви са новите тенденции на пазара за недвижими имоти?

През 2017 година се забелязва тенденцията все повече млади хора да предприемат сериозната крачка към инвестиция в недвижим имот. Намалява ли интересът към наемането на апартаменти и какво съветват специалистите - вижте съветите им.
През новата година брокерите на недвижими имоти забелязват нова тенденция на пазара. Все повече млади хора се осмеляват да направят сериозната крачка към инвестиция в жилище. Според експертите в сeктора това е нормално, тъй като размерът на наемите се увеличава и намалявата лихвите по ипотечните кредити.

Калоян Богданов - маркетинг мениджър на недвижими имоти: "Доста от младите хора, които са вече на стабилна позиция, която им позволява да вземат кредит от банка, могат да отидат в банка и да получат ипотечен кредит, при което вноската при плащането ще бъде равна или малко по-висока от месечния им наем, който в момента плащат. Съвсем логично е да не плащаш наем при условие, че можеш за същите пари да си имаш собствен имот".
Привлечени от познатото, хората, които си търсят собствено жилище, не оглеждат в квартала, в който са били наематели. Развитието на икономиката в големите и университетските градове е предпоставка за запазване на пазара на наеми.

Калоян Богданов - маркетинг мениджър на недвижими имоти: "Излизането на хора, които досега са били наематели и отиват да купуват имот, не влияе драстично на пазара на наеми, който също върви нагоре като цени. Т.е. не очакваме заради повишено търсене на имоти от млади хора да има някакъв спад в наемите, защото те са доста бързо ликвидни и добри имоти на добра цена, буквално се взимат за броени часове".

Експертите по недвижими имоти съветват да се търсят жилища и за наемане, и за купуване през зимата, когато търсенето е по-слабо. Съдействието от професионалист също е препоръчително.

ТВ Европа